Contextmenu - Handleiding Light Alloy

2.3  Contextmenu's

Het beheer van Light Alloy gebruikt op grote schaal contextgevoelige menu's (ook wel rechtermuisknopmenu's genoemd) die worden opgeroepen met de rechtermuisknop.

In Light Alloy worden verschillende soorten contextmenu's gebruikt:

1. algemeen contextmenu: rechtermuisknop op de titelbalk en op het bedieningspaneel:
    Algemeen contextmenu
  2. contextmenu van de afspeellijst: rechtermuisknop op de afspeellijst:
    Contextmenu van afspeellijst
  3. individuele contextmenu's: rechtermuisknop op de meeste knoppen en op de tijdlijn.

Het contextmenu van de bedieningsknoppen bevat de meest gebruikte opties voor de desbetreffende functie. Zo vindt u in het contextmenu van de knop Geluidsopties de beschikbare audiosporen, en in het contextmenu van de knop Afspeellijst opties voor het zoeken en toevoegen van bestanden, en verschillende afspeellijstmodi (normaal en mappenmodus).

Maar als u niet het hele contextmenu gebruikt en vindt dat het teveel of te weinig opties bevat, kunt u de inhoud ervan wijzigen in Instellingen > Interface > Contextmenu's [tab].

Instellingen > Interface > Contextmenu's [tab]

Aan de linkerzijde vindt u alle beschikbare keuze-items. Rechtsboven kunt u een menuknop selecteren waarna daaronder de geselecteerde menu-items worden getoond.

De lijst met knoppen waarvan u het contextmenu kunt wijzigen is erg groot:

Knoppen met contextmenu

Let op:

• Het contextmenu voor het afspeellijstpaneel is standaard geblokkeerd. Als u dat toch wilt wijzigen, selecteer dan het item Afspeellijstpaneel waarna er linksboven een nieuw selectievakje verschijnt:

Contextmenu voor het afspeellijstpaneel

Voorbeelden van het aangepaste contextmenu van de knop Videobeeldopties: