Live-voorbeeld - Handleiding Light Alloy

6.2  Live-voorbeeld

Live-voorbeeld maakt het mogelijk om in de video te navigeren met een klein beeldvenster wanneer u de muis over de tijdlijn beweegt. Dit ziet er zo uit:

Live-voorbeeld

De venstergrootte kan worden ingesteld in de instellingen of door te scrollen met ingedrukte rechtermuisknop.

Voor nauwkeurig zoeken naar een bepaald videobeeld kunt u de muisaanwijzer en het voorbeeldvenster exact verplaatsen door te scrollen met het muiswiel en daarbij de Alt, Ctrl of Shift ingedrukt te houden. De toetsen bepalen de stapgrootte van het muiswiel. Hiermee voorkomt u ook dat het voorbeeldvenster opeens verdwijnt als u de muisaanwijzer per ongeluk buiten de tijdlijn beweegt.

Instellingen live-voorbeeld

De instellingen voor het voorbeelvenster vindt u in Instellingen > Muis > Live-voorbeeld [tab].

Instellingen > Muis > Live-voorbeeld [tab]

Live-voorbeeld vereist extra CPU/GPU-bronnen. Daarom is er een gemengde optie beschikbaar: Indien muisaanwijzer op tijdlijn (optie aan/uit met muiswielklik). Met deze instelling kunt u het voorbeeldvenster in-/uitschakelen met een druk op het muiswiel (als dit gebeurt, worden de instellingen opgeslagen en zal het bestand herladen). Indien uitgeschakeld worden geen CPU/GPU-bronnen besteed aan het voorbeeldvenster, en indien ingeschakeld ziet u het voorbeeldvenster als u de muis over de tijdlijn beweegt.